Tilbud

Shelter KLB21 kalimba

Original price was: kr.269,00.Current price is: kr.199,00.

Kalimbaen har sin oprindelse i Afrika og er beskrevet og brugt i århundreder i forskellige afrikanske kulturer. Den er dog også blevet meget populær i resten af verden i nyere tid – både som et folkemusikinstrument, men også i moderne musikproduktion.

Kategorier: , Tags: ,

Beskrivelse

En Kalimba er også kendt som et Tommelfingerklaver eller Lamellofon. Den består af en resonanskasse, som i dette tilfælde er lavet af mahognitræ, hvorpå der er fastgjort 21 lameller af mineralsk stål og i forskellige længder. Disse lameller fungerer som tangenter.

Kalimbaen spilles ved at trykke ned på lamellerne med tommelfingrene eller fingerneglene og slippe dem hurtigt igen. Derved vibrerer lamellerne og producerer toner af forskellig højde, afhængigt af lamellens længde. På bagsiden af kalimbaen er der to huller, som kan bruges til vibrato-effekter ved henholdsvis at dække dem til med fingrene og slippe dem igen gentagende gange.

Oprindelse

Kalimbaen har sin oprindelse i Afrika og er beskrevet og brugt i århundreder i forskellige afrikanske kulturer. Den er dog også blevet meget populær i resten af verden i nyere tid – både som et folkemusikinstrument, men også i moderne musikproduktion.

Terapeutisk instrument

Den er kendetegnet ved at have blød og beroligende klang og betragtes ofte som et afslappende og terapeutisk instrument at spille på og lytte til. For mange mennesker virker den decideret afstressende og er et glimrende redskab til at være mindful og slippe hverdagens bekymringer med. Desuden er den let at gå til, da den både er simpel at spille på, men også let og behagelig at sidde med. Selv mennesker, som ikke ellers spiller musik, vil hurtigt få glæde af kalimbaen.
Da den ikke spiller så højt, kan den let indgå i de fleste menneskers aftenstunder foran fjernsynet, og du vil elske at kunne høre sagte ”klimpren” inde fra børneværelset.

Kalimbaen er lige til at tage ud af kassen og begynde at spille på, da den ikke kræver nogen forberedelse. Det eneste vedligehold der er på en Kalimba er, hvis den en sjælden gang trænger til at blive stemt. Til det formål har du brug for en tuner. Hvis du ikke har sådan en, så kan du downloade en tuner app til din mobiltelefon.

Der følger en stemmehammer med til denne Kalimba, som du skal bruge til at slå lamellerne enten frem eller tilbage, når du stemmer den. Denne proces er beskrevet i den medfølgende guide (på engelsk), hvor i der også er nogle lette melodier, du kan starte med at øve dig på.

Desuden er der en stofpose til at opbevare kalimbaen i samt to tommelfinger-dutter, som du kan have på, når du spiller, hvis du synes, at det er mere rart.

De 21 toner på denne Kalimba:
D6 – B6 – G5 – E5 – C5 – A4 – F4 – D4 – B3 – G3 – F3 – A3 – C4 – E4 – G4 – B4 – D5 – F5 – A5 – C6 – E6

Yderligere information

Vægt 0,8 kg
Størrelse 18,5 × 14 × 6 cm

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Shelter KLB21 kalimba”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *Eksklusive produkter

Speciel kategori af produkter